Skip to main content
Cloudcompagnon-online-dms-summer-release

Summer Release: Compleet nieuwe viewer in CloudCompagnon DMS

In de avond van Woensdag 11 augustus is versie 2.1.7 van ons online DMS  succesvol live gegaan. Deze summer release bevat een aantal fixes, wat kleine design updates, een update van de core-engine en een volledig nieuwe viewer. We zijn om 17 uur gestart met de eerste voorbereidingen. Op hoofdlijnen zag de planning er zo uit:

17:00 Controles op ingelogde gebruikers
17:15 Uitvoeren van Backups tbv rollback
17:30 Updates van database uitrollen
18:00 Updates van core uitrollen
18:30 Docrender viewer uitrollen
18:40 CloudCompagnon en CloudCompagnon Mobile interface updaten
19:00 Configuraties nalopen en productie checks doen.
20:00 Proosten!

Nieuwe feature: DocRender Viewer

We hebben een volledig nieuwe viewer toegevoegd aan ons online document management systeem. Deze nieuwe DocRender viewer maakt het mogelijk om verschillende bestandstypen te viewen op een eenduidige manier. De nieuwe DocRender viewer, rendert de bestanden in de browser zonder afhankelijk te zijn van de capabilities van de verschillende internetbrowsers. Hiermee zijn we verlost van verschillend gedrag in verschillende browsers en ondersteunen we nu ook een flink aantal extra bestandstypen voor native viewen.

Zo kunnen nu ook email bestanden (.eml en .msg) in de browser geviewd worden. Deze werden in de vorige versie van CloudCompagnon nog gedownload en geopend in de e-mail applicatie van de gebruiker.

Ook kun je nu in .zip files kijken, als deze geen wachtwoord beveiliging hebben. Maar ook .xml files en .ubl files voor digitale factuurbestanden en bijvoorbeeld .cad en .dwg files voor de architecten en ontwerpers onder ons worden vanaf nu ondersteund.

In totaal kunnen we nu zo’n 90 verschillende bestandstypen native viewen vanuit het CloudCompagnon document management systeem. Bijna 3 keer zoveel als voorheen.

Improvements

In deze summer release van ons DMS zitten ook een aantal verbeteringen. Dit zijn de belangrijkste: 

  • Core-engine update
    De core-engine zorgt voor alle functies die beschikbaar zijn aan de voorkant. Deze is op diverse fronten verbeterd. Dit zorgt voor nog betere performance en nieuwe mogelijkheden in de toekomstige releases.

  • Verbetering Smarttabs
    Definiëren van smarttabs is flexibeler waardoor meer maatwerk mogelijk is.

  • Bugfix – Delen van documenten
    Fix voor het openen van gedeelde documenten op mobile devices.

  • Bugfix – Lookup met meerdere velden
    Fix voor lookups die op basis van keuze ook waarden van andere velden vullen.

  • Minor styling update
    Nieuwe icon set voor office en media bestanden. Kleine schermaanpassingen.

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe versie van CloudCompagnon, of heb je even hulp nodig bij de nieuwe functionaliteiten? Neem even contact met ons op.

 

11 augustus 2021
Dennis Roos
Dennis Roos
11 augustus 2021
# Topics
Gerelateerde artikelen